Zwaluwstaartverbinder voor metaal en beton aansluiting

Deze zwaluwstaartverbinding is geschikt voor het bevestigen van houtconstructies aan beton- en staalconstructies. De onzichtbare balkverbinders worden voornamelijk gebruikt bij het leggen van vloeren. De zwaluwstaartverbinder dient dan bevestigd te worden op de ondervloer. Er wordt beton bovenop de verbinding gestort. Zwaluwstaartverbinders voor metaal en beton zijn volledig gecertificeerd voor hoge neerwaartse kracht.


Andere soorten houtverbindingen | Zwaluwstaartverbinders voor hout op hout

9 artikelen

9 artikelen

Wat zijn zwaluwstaartverbinders voor metaal en beton?

De zwaluwstaartverbinders op deze pagina zijn speciaal ontwikkeld voor het bevestigen van houtconstructies aan beton- en staalconstructies. Deze onzichtbare balkverbinder zorgt er dus voor dat u verschillende materialen met hout kunt combineren. Deze krachtige verbinders hebben een maximale draagkracht van 307 kN (= 31.305,28 kg.). Dit stukje gereedschap heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. Deze verbinder heeft namelijk de vorm van een zwaluwstaart.
Ook bij deze zwaluwstaartverbinder is het mogelijk om een onzichtbare verbinding te creëren. Hierbij is dus de verbinding zelf niet zichtbaar en zit dus ‘verscholen’ tussen de materialen (na het storten van het beton).
Meestal wordt de balkverbinder gebruikt voor de bekisting en wapening van dunne, lichtgewicht betonvloeren op houten draagconstructies.

Wat zijn de voordelen van zwaluwstaartverbinders voor metaal en beton?

  • Een onzichtbare verbinding kan gemaakt worden met behulp van een freesmachine en een mal
  • Deze soort verbinder is geschikt om houtconstructies te monteren op staal- of betonconstructies
  • De zwaluwstaartverbinding is makkelijk te monteren op de werkplaats vanwege het speciaal gewalste profiel
  • Enorm veel tijd wordt bespaard door deze snelle montage
  • De kleinste verbinder voor metaal/beton kan al 300 KN opnemen
  • Door profilering geen verstikking van het vloerhout  

Pitzl HVP zwaluwstaartverbinders brandbeveiligingsconcept

Preventieve brandbeveiliging wordt steeds belangrijker en vooral in de houtbouw. De zwaluwstaartverbinders zijn daarom uitgebreid getest en opgenomen in de ETA-goedkeuring. De verbinders voldoen nu aan de hoogste eisen van brandbeveiliging. De universiteit van München heeft brandproeven onderzocht. De brandproeven van de verbinders gaven een brandvertraging van 60 minuten.

Wat voor soorten zwaluwstaartverbinder voor metaal en beton zijn er?

De zwaluwstaartverbinding bestaat uit twee delen:

1. De zwaluwstaartslede (mannetje)
2. De zwaluwstaartgroef (vrouwtje)

Deze twee delen passen op slechts één manier in elkaar. De zwaluwstaartslede kan dus slechts op één manier in de zwaluwstaartgroef schuiven. Dit zorgt voor een sterke verbinding die perfect vervaardigd kan worden en zelfs zonder lijm al ontzettend sterk is. Er zijn ook zwaluwstaartverbindingen waarbij de zwaluwstaart taps loopt en de verbinding niet kan bewegen en in elke richting krachten kan opnemen. De verbinding wordt dan in een richting geschoven waarbij de zwaluwstaart tijdens het inschuiven wordt geblokkeerd door een pen.
De zwaluwstaartverbinders worden ook wel “verborgen balkverbinders” genoemd. De verbinding wordt namelijk onzichtbaar als u de verbinders infreest. Dit is natuurlijk ideaal voor de afwerking en wordt een “verdekte (gesloten) verbinding” genoemd. Bij de “open zwaluwstaartverbinding” is aan de zijkant van het hout te zien dat er gebruik gemaakt is van deze houtverbinding. Deze verbinding komt het vaakst voor. Er zijn daarnaast talloze andere varianten van de zwaluwstaartverbinding. Denk hierbij aan halfverdekte zwaluwstaartverbindingen, schuifzwaluwstaarten of de Japanse zwaluwstaartverbindingen.

Houtbewerkingswinkel biedt u zwaluwstaartverbinders aan met een breedte van 90 mm tot 150 mm en een hoogte van 100 mm tot 500 mm.

Wat zijn toepassingen van zwaluwstaartverbinders voor metaal en beton?

Deze zwaluwstaartverbinders worden dus gebruikt om hout aan metaal of beton te bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van vloeren. Dankzij deze verbinders zijn de vloeren brandveilig. Er wordt beton gestort op de zwaluwstaartverbinding. Ook wordt deze verbinding gebruikt bij het monteren van een houten balk aan een betonnen muur.