Opsluitbanken

Opsluitbank of lijmpers nodig voor het verlijmen van hout? Ga vakkundig te werk en kies voor een lijmpers die voldoet aan jouw wensen. Bij Houtbewerkingswinkel vindt je een uitgebreid aanbod aan lijmpersen en opsluitbanken van Duitse top kwaliteit. Ideaal voor het haaks monteren / verlijmen van kozijnen, meubels, plaatmateriaal en andere houten constructies.

3 artikelen

3 artikelen

Wat zijn lijmpersen?

Een lijmpers ook wel plakpers of opsluitbank genoemd. De lijmpers is gemakkelijk inzetbaar in de houtbouw door bijvoorbeeld bladen, planken en latten op elkaar te plakken. De lijmpers kunt op maat verstellen van uw houtwerk. Opsluitbanken zijn handig voor meubelmakers en timmerfabrieken voor het in elkaar zetten van ramen, kozijnen en deuren. De opsluitbanken zorgen er voor dat de constructie onder druk precies in elkaar wordt gezet.

Wat zijn de voordelen van lijmpersen?

Lijmpersen zijn snel en gemakkelijk te gebruiken waardoor u tijd bespaart met het afwerken van uw werkstuk. De lijmpers heeft sterk verbindingen en zorgt ervoor dat de druk goed verdeeld is. Een lijmpers is zo gemaakt dat het weinig ruimte inneemt waardoor u hem gemakkelijk op uw werkplaats kunt neerzetten zonder dat hij in de weg staat.

Hoe gebruik je opsluitbanken?

Met een opsluitbank houd je het houtwerk precies strak en netjes tegen elkaar zodat het hout nauwkeurig aan elkaar wordt gelijmd. U kunt een opsluitbank op maat verstellen naar de lengte en breedte van uw houtwerk. Door een opsluitbank te gebruiken heeft u ook minder lijm nodig, hiermee bespaart u op lange termijn veel geld.

Welke soorten opsluitbanken bieden wij aan?

Wij bieden bij werkplaatstechniek verschillende opsluitbanken aan van het krachtige Duitse merk Feichtner. Wij bieden de Feichtner RPW 3000 plus , Feichtner Leimo Pro en de Feichtner Leimo aan. Deze verschillen in kracht en multifunctionaliteit.

Voordelen Feichtner opsluitbanken

Feichtner persen zijn het gereedschap voor iedere houtbewerker. Al meer dan 25 jaar de bouwer van robuuste en zuiver lijmpersen, opsluitbanken en korpuspersen.
Is uw interesse gewekt voor een Feichtner opsluitbank of lijmpersen van Houtbewerkingswinkel? Of heeft u een specifieke vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom. U bent van harte welkom!


Veelgestelde vragen

Wat zijn lijmpersen?

Een lijmpers ook wel plakpers of opsluitbank genoemd wordt gebruikt voor het haaks verlijmen van houtwerk. Bekijk alle toepassingen.

Wat zijn de voordelen van lijmpersen?

Een opsluitbank zorgt voor een optimale drukverdeling en uitermate geschikt voor het maken van haakse houtverbindingen. Bekijk hier meer voordelen.

Welke soorten opsluitbanken zijn er?

Binnen de houtbewerking worden veelal Hydraulische, Pneumatische of handbediende opsluitbanken gebruikt. Lees meer over soorten opsluitbanken.