Lignatool universeelmal

Snel schuine of rechthoekige inkorzingen, uitsparingen, groeven of kepers frezen is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de Lignatool Universeelmal! Frezen is mogelijk in verschillende maten, doordat de mal verstelbaar is.
Er zijn diverse toebehoren beschikbaar voor de Lignatool Universeelmal.

23 artikelen

23 artikelen

Voorheen was het probleem dat inkrozingen alleen met de hand of met CNC-machines gemaakt konden worden. Dit probleem is opgelost door de ontwikkeling van de universele sjabloon van Lignatool. Met de Lignatool universeelmal kunt u heel gemakkelijk en snel schuine of rechthoekige inkrozingen, uitsparingen, groeven en kepers maken in verschillende maten.

De schoor is geschikt voor het verbinden van de staander aan de ankerbalk. Het korbeel wordt bevestigd aan de staander, zodat er op die plek gefreesd kan worden. Dankzij de gefreesde uitsparing die zal ontstaan, kan de staander verbonden worden aan de ankerbalk/gebintbalk.

Uw voordeel

Veilig werken dankzij gepatenteerde freesgeleider

Een borgplaat wordt op de zool van de bovenfrees geschroefd. De bovenfrees wordt in de veiligheidsfreesgeleider gehaakt. Hierdoor kunt u veilig en zonder belasting werken.

Eenvoudige montage

De montage van de universeelmal kan zowel met schroeven als met een lijmklem gebeuren.

Houtverbinding van hoogwaardig vakmanschap

Deze universeelmal is vooral erg belangrijk voor het maken van inkrozingen, uitsparingen, groeven en kepers bij projecten met zichtwerk in houten constructies.

Veel toepassingsmogelijkheden

Rechte en schuine verbindingen, constructieve verbindingen in de massieve houtconstructie, inkepingen, en trappen, etc.

Verstekhoek instelling in graden en procenten afleesbaar

De exacte schuinte kan in graden of percentage worden aangepast.

Speciale vormen mogelijk door het monteren van vormsjablonen

Vormen kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. De vormen worden met vier schroeven op de basisplaat bevestigd. De sjablonen hebben een instelbare hellingshoek- en hoekaanslagen. De sjablonen kunnen worden gebruikt met de gradenschaal in een exacte hoek (verschoven schoren) of schuin (trappen).

Afmeting

De maximale grootte van het gat is 310 x 550 mm;
De maximale hellingshoek 20 graden.

Modulair concept

Componenten zoals freesgeleiders en borgplaten passen ook op het zwaluwstaartfreessysteem. Klanten die al een zwaluwstaartfreessysteem hebben, hebben alleen de basisplaat voor de pen nodig.

Geschikt voor rechte of schuine infrezingen zoals

  • Pengaten
  • Groeven
  • Trapbomen


Geschikt voor een bovenfreesmachine met minimaal 2000W